Hirdetések


Nem tudok csajozni

2021. Április 21. 516

Nem baj. Senki sem született úgy hogy tud. Sokan, szerintem a média hatására abban a hitben élnek miszerint a férfiak két csoportra oszthatók. Vannak akik tudnak csajozni és vannak aki nem. Az egész kérdés mögött azonban egy meglehetősen összetett biológiai, személyiségfejlődési is pszichológia jelenség bújik meg és erről szeretnék most néhány sorban értkezni.


Ha a descartesi deduktikus érvelés módszerét vesszük alapul, akkor egyel hátrább tudunk lépni és megközelíthetjük a kérdést a két nem között fellépő vonzóerők szemszögéből is. Magyarul vannak pasik akik bejönnek a lányoknak és vannak olyanok akik nem. Vagyis szeretünk gyakran ezzel a kényszerképzettel élni. De ha mondjuk el is fogadjuk ezt valamilyen szinten, akkor megelégedhetünk azzal ha olyan formába hozzuk magunkat, amely szimpatikus az ellenkező nemnek. Ha tehát úgy érzed nem tudsz csajozni, akkor első körben biztosan a gondolkodásmódodat kell megváltoztatni.


A gondolkodásmód megváltoztatása


Próbálj meg ne így tekinteni a kérdésre. Szerintem a legjobb ha átfogalmazod magadban a problémát és ne feltétlenül csajozógépet próbálj meg varázsolni magadból. Ez a bugyuta hollywoodi filmekben jól néz ki, sok csontot le lehet így rágni, azonban itt egy sokkal komolyabb kérdésről lenne szó. Első körben tisztáznod kell magadban céljaidat. Miért szeretnél csajozni? Mert feleséged van, akit meg szeretnél csalni? A barátnőd mellől szeretnél lelépni. Ne feledd, hogy ezekkel nagy fájdalmat okozhatsz másoknak és ez nem túl célravezető. Ezen lépés során a legfontosabb a magunkkal való őszinteség. Nyilván erkölcsileg elfogadhatatlan ha valaki megpróbál másokat becsapni, azonban ennél sokkal nagyobb bűn ha valaki saját magának hazudik folyamatosan.


Az első lépés tehát a motiváció tisztázása. Ha nincs barátnőd és egészséges párkapcsolatra vágysz, az egy teljesen normális és elfogadott indíttatás. Az utad során rengetegen lesznek majd, akik fel fogják neked tenni a kérdést. Vagyis miért csinálod az egészet? Erre kelleni fog valamilyen frappáns válasz és ezért érdemes ezt átgondolni. A többi lépés, amit itt fel fogok vázolni szintén fontos, de szerintem ez a legfontosabb.


Sok olyan férfival találkozom, aki relatíve jól tud csajozni, szóval mondjuk nem jelent neki problémát fényes nappal odamenni valakihez az utcán és elbeszélgetni vele, azonban ha megkérdezem hogy miért csinálja mégis ezt, akkor arra nem tud válaszolni. Így szerintem csak az éterben kóvályog és tulajdonképp maga sem tudja, hogy minek kel fel minden nap. Ez lelkileg meglehetősen megterhelő lehet, mert cél nélkül nagyon nehéz dolgozni valamin.


Ha megvan tehát a cél, akkor jönnek a gyakorlatiasabb lépések. Ehhez egy picike pszichológia kitérőt kell tennünk, főleg azért mert szeretem szilárd alapokra helyezni a mondanivalóimat. Ahhoz hogy csajozni tudj és sikereket is érj el a területen vonzóvá kell tenned magadat és ezen nagyon sokat kell dolgoznod. Senki nem születik adoniszi külsővel és senki nem tud még rendesen beszélni sem születésének pillanatában. Ezek tanulható képességek és pénzzel természetesen nagyon sok folyamatot meg lehet gyorsítani, gyors változásokat lehet eszközölni. Kérdés azonban a fókuszpont.


Hogyan legyek férfi?


Hát igen ez a legfontosabb kérdés a csajozás során. A lányokkal folytatott beszélgetésekből és a számos elolvasott pszichológiai könyvből kiderült számomra az, ami talán nem lesz új az olvasónak sem, miszerint a legtöbb lány a férfias fiúkat szereti. Az utóbbi időben divatosak a lányos férfiakat szerető nők is, de ez egy másik szakterület és a hermafroditákra most nem térnék ki.


A kérdést tehát megint át lehet kicsit fogalmazni és feltehetjük a következő módon is. Hogyan legyek férfi. Vagyis ha valakinek végre sikerül férfit varázsolnia magából, akkor csajozni is fog tudni. Kiderül azonban az is, hogy a férfivá válás nem bináris folyamat. Tehát nem úgy kell elképzelni, hogy tegnap még nem voltam férfi ma pedig már az lettem. Az emberben egyidejűleg élő férfi és nő problémáját talán Freud vetette fel először és valóban ha jobban megfigyeljük magunkat pszichológiai szemszögből, valamint környezetünk akkor rájöhetünk egy csomó érdekes dologra. Próbáljuk meg tehát elfogadni azt a freudi megközelítést, amely a férfias és nőies jegyek együttéléséről beszél, akkor nyilvánvalóvá válik hogy létezik benned némi nő is.


Ebből következően sokszor úgy viselkedsz mint egy nő. Vagy inkább mint egy kislány. Gondolj csak bele hányszor hisztizel valami miatt. Nem tudod kezelni az érzelmi kitöréseidet. Félsz valamitől. Nem mersz valamit megtenni. Féltékenykedsz. Makacsan ragaszkodsz valamihez. Nem mered kimondani gondolataidat. Nem tudsz dönteni bizonyos helyzetekben. Gyorsan elfárdsz. Nem bírod a fizikai terhelést. Lusta vagy. A végtelenségig lehetne ezeket sorolni. Ha jobban belegondolsz, rájöhetsz te is ezen jellegek női éredetére. Ezeket a benned lévő nő generálja.


Az igazi férfivé válás azért nem bináris, mert nem lehet éles határvonalat húzni aközött, hogy melyik tulajdonságot tudtad teljes mértékben elnyomni és melyiket nem. Ez egy folytonos átmenet és ha jól gondolom, sosem lehet maximálisan elnyomni minden nőies jegyet a férfiban. Valamennyi mindig meg fog maradni, de erre már egy rendes pszichológus jobban tudna válaszolni.


A freudi pszichológia sokat beszél a másik oldalról is. Mint férfi, át tudod gondolni magadban, hogy milyen nők jönnek be neked és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek ezek a típusok. Törékeny, védelemre szorul, nem okoskodik, szerény és még sorolhatnám. Tehát nagyjából azokat a tulajdonságokat keresed a másikban, amiket neked el kellene nyomni. A természetben pedig megvan ez a varázslatos komplementer elv és ez egyesít minket vagyis ez segít a párválasztásban. Ha hiszünk a darwini evolúcióban, akkor ez is gondolom egy evolúciós melléktermék.


Gyakorlatias tanácsok


Ha eddig sikerült magadévá tenni a cikk tartalmát akkor már csak tényleg a gyakorlatias tanácsok vannak hátra. Szóval ha úgy érzed nem tudsz csajozni, akkor a megoldás nagyon egyszerű. El kell kezdened a férfias jegyeid erősítésén és a nőies vonásaid elnyomásán. Egyszerűen fogalmazva légy férfi és közben ne légy nő. Ha igazán komolyan gondolod ezt, akkor ez a képlet minden választási helyzetben nagy segítséggel lesz.


Nézzünk egy néhány kérdést, ami felmerülhet.


1. Egyek-e még egy melegszendvicset és leüljek a TV elé vagy lemenjek a konditerembe gyúrni?


Nyilván a második.


2. Megcsalt a barátnőm, vajon ki kell-e őt dobni?


A válasz egyértelmű.


3. Egy utcalány 20.000 forintért felajánlja szolgálatait és amúgy sem voltam lánnyal egy jóideje.


Nyilván vissza kell utasítani.


4. A haverok mennek piálni, menjek-e velük?


Nem, maradj otthon és olvass önfejlesztéssel kapcsolatos könyveket!


Ezeket a kérdéseket is a végtelenségig lehetne sorolni, de mivel nem tudok minden egyes helyzetre kitérni egy általános szabályként elmondhatom, hogy mindig azt az utat kellene választani, ami éppen nehezebbnek tűnik. Nyilván nehezebb visszautasítani a mélyhűtőben lévő nagy bödön fagyit, de ha elhízol 100 kilósan nehezebb csajozni, mint 70 kilósan. Na meg ilyenek.


De miért is van ezekre szükség?


Ha valakinek nem lenne teljesen nyilvánvaló, ezek a választások közvetve vagy közvetlenül befolyásolják az úgymond csajozási képességeidet. Amikor neadjisten oda kerül a sor, hogy csajozol visszautasításokkal fogsz találkozni. Sokkal. Vagy már találkoztál is ezekkel? Szerintem tudjuk miről beszélek. Ha sikerült valahogyan gatyába rázni magadat és el tudtál kezdeni mindenféle internetes társkereső használata nélkül csajozni, akkor készülj fel mert még csak most jön a neheze.


Odamész mondjuk egy lányhoz az utcán, nyilván az első nem fog összejönni, mert iszonyatosan bénán adod elő magadat. Majd a másodikhoz is, és a harmadikhoz is. Mindegyik visszautasított. Megint válaszút előtt állsz. Akkor most mi legyen. A legtöbben itt azt mondják, áhh nem nekem való ez, inkább hazamegyek számítógépes játékokat játszani. A csajozással meg majd lesz valami. Majd holnap megint elkezdem. Vagy mondjuk a jövőhéten. Vagy inkább felmegyek Facebookra és elkezdek random bejelölgetni embereket. Az azért mégis csak egyszerűbb. És így szépen el is megy az élet. Vagy legalább is a fiatalkor. Mondjuk 20 és 40 között. Pont amikor a legideálisabb korszak lenne a csajozáshoz. Na igen. Ez egy alapvető probléma.


Itt elkezdjük megint magunkba keresni a hibát. Biztos valami rosszat mondtam. Rosszul voltam felöltözve. Rosszul van levágva a hajam. És csak keressük, keressük és keressük a hibákat. Ezzel viszont folyamatosan magunk alatt vágjuk a fát és gyengítjük önbizalmunkat. Miért nem úgy állsz hozzá a kérdéshez, hogy mindent faszán csináltam, de nem jöttem be neki és kész. De ez már legyen az ő problémája. Én mindent megtettem. Minden nap fejlesztem önmagamat. Leszoktam az alkoholról, nem cigizek, nem kábszerezek. Van munkám, gyúrok, van pénzem, tudok magamnak rendes ruhát venni, egészséges vagyok. Nagyjából ha ezeket a paramétereket kielégíted, akkor nem lenne oka visszautasítania. Vagyis visszautasíthat, de ő jár vele rosszabbul, hiszen a főnyereményt utasította vissza. Nálad csak rosszabbat találhat és megjegyezem talál is. Mert hülye. Felmegy a Tinderre vagy a Facebookra és kibányász magának egy selejtes egyedet. Innentől kezdve mi okod van saját magadat hibáztatni? Örülj neki, hogy a sors úgy hozta, hogy egy ilyen defektes egyed elkerült. Minden egyes visszautasítást így kell felfogni.


Te vagy a főnyeremény és ő nem vette fel a lottózóban az öttalálatost. Az ő hibája. Te pedig mész tovább. Már el is felejtetted. Mintha meg se történt volna. Nem agyalsz rajta. Természetesen mindig kell fejlődni, kicsit analizálhatod a helyzetet. Mit lehetett volna jobban, gyorsabban, ügyesebben csinálni. De a lényeg, hogy te vagy a király. Nálad nincs jobb. Persze a király is javulhat kicsit, de ezek már apróságok. A lényeg, hogy tökéletes formádat kell hoznod.


Adj a megjelenésre! Amennyire csak pénztárcád engedi, öltöztesd magad a legjobb cuccokba. Szemüveg helyett vegyél kontaklencsét, borotválkozz meg. Azonban ne próbálj meg valamilyen szubkultúrához tartozni. Tűnj ki azzal, hogy te nézel ki a legjobban a városban, de épeszű normák mellett. Ha időd és büdzséd engedi foglalkozz a divattal. Használd a legjobb parfümöket. Ezek már klisé számba mennek, de tényleg sokat számítanak. Főleg azért mert sokat dobnak az önbizalmadon.


Egy férfi akkor lehet magabiztos ha sikeres. Szóval siker egyenlő magabiztosság. Meg kell találnod az életben tehát azt a területet, amelyen sikeres tudsz lenni. Sok pénzt tudsz keresni? Jó. Sikeres sportoló vagy? Jó! Okos vagy? Jó! Ezek mind tudnak pár százalékot dobni az összképen, de ne felejts el ember maradni. Kicsit az jöhet le erről a bejegyzésről, hogy beképzeltnek kell lenni, azonban ez félreértés lenne. Nem beképzeltnek kell lenni, hanem magabiztosnak. Tilos hencegni, mert az nevetséges. Nem szabad megalázkodni és a megalázásokra válaszolni kell!


Szóval nem olyan bonyolult ez ha leírjuk őket, a megvalósítás viszont annál nehezebb. Csak nézz végig ma Budapesten az utcán és számold össze hány férfinak sikerül ez. Aki nem úgy néz ki mint egy csöves, sportos teste van, jó a frizurája, életvidám, látszik hogy pénze is van, de nem egy beképzelt barom. Hát 1% nagyjából. Szóval nem túl nagy a konkurencia, mert az önmegtartóztatás és az embernek megmaradás a jelen, modern, progresszív, mindenféle nyugati fertőtől szennyezett magyar társadalomban a legnehezebb dolgok közé tartozik. Ettől függetlenül, ha igazi férfivá szeretnél válni és szeretnél csajozni, vagy inkább úgy mondom lányokkal ismerkedni és egészséges, bizalmon alapuló, hosszú távú jövővel kecsegtető párkapcsolatot kialakítani, akkor nincs mese, ez az egyetlen járható út. Ha megnézed a történelmet, elolvasod pár híres ember életrajzát, kiderül az is, hogy minden más út sehova nem vezet, rosszabb esetben pedig tragédiához.


Összefoglalás


Ha úgy érzed tehát nem tudsz csajozni, akkor biztosan életed megváltoztatásával kell kezdened. Ehhez nincsen szükség hatalmas pénzek elköltésére, testtömeg növelő porok vásárlására, magánedzőre vagy pszichológusra. Néhány dolgot azonban át kell magadban értékelned. Biztos a munka a legfontosabb az életedbe? Biztosan egész életedben a virtuális vállalati ranglétrán szeretnél felfelé kúszni, anélkül hogy egyszer is megízlelted volna a szerelmet és kialakítottál volna egy egészséges kapcsolatot egy nővel? Lehet, hogy a pénz mégsem hozza el a TV-ben beígért boldogságot? Itt most lehetne vitatkozni, hogy mennyire fontos a pénz, és természetesen vannak nők, akiknek a pénz a minden, de ez a bejegyzés most nem róluk szól. Az élethez természetesen kell pénz. Ha el akarsz utazni nyaralni pároddal, ahhoz kell pénz. Kétségkívül. De ha már felpúpoztad a milliókat a bankszámládon, azonban még mindig az üres lakásba mész haza és nem tudod hogyan kell csajozni, akkor nem jött még el az idő megtanulni csajozni? Kérdés mi a fontosabb? Hogy a Tesla mellé vegyél még egy Bentley-t is vagy hogy valaki este átöleljen az ágyban? Sok barátom inkább venne még egy Bentley-t, sőt bevállalna még 5 évet a cégnél csak azért hogy tudjon venni egy házat is a Rózsadombon. Mindezt egyedül. Mindennemű lelki segítség nélkül. Egyszerre tervezi vezetni a Bentley-t és a Teslát, valamint a 3 lakásában is egyszerre tervez lakni. Ja hogy évek óta nem randizott egyszer sem? Az nem baj. Senkinek nem kell elszámolni. Ha meg is kérdezik tőle, csak legyint egyet és azt mondja. Áhhh, nem nekem való ez gyerekek. Pénzért meg amúgy is adnak mindent.


Csak őszinte ölelést nem. Na mindegy. Ez a magyar valóság. Tanuljunk meg csajozni és lépjünk ki ezekből az őrületes csapdákból!


Ha érdekelnek még a tapasztalataim, írj rám Viberen vagy Whatsappon: +36 30 83169 72


Kép: pixabay.com

Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzések


2021. Augusztus 02.

601d379306441568c6b3536f194a5e2a

2021. Július 10.

Hogyan kezdjek beszélgetést Tinderen és hogyan folytassam?

2021. Július 01.

Hogyan ismerkedjünk?

2021. Június 28.

Hol lehet csajozni?

2021. Június 27.

Hogyan csajozzunk?

2021. Április 21.

Nem tudok csajozni

2021. Április 19.

Hogyan kell csajozni?

2021. Április 17.

Hogy kell csajozni?

2020. Október 12.

Budapesti élmények digitális formában

2020. Augusztus 29.

Egy utcalány szavai Budapesten

2020. Augusztus 25.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 8

2020. Augusztus 19.

Hogyan ismerkedjünk cseh lányokkal? Egy komplett útmutató a cseh lányok szívéhez

2020. Augusztus 19.

Külföldön kuplerájba? Angol nyelvlecke férfiaknak

2020. Augusztus 18.

Milyenek az ukrán lányok? Hogyan kell ukrán lányokkal megismerkedni?

2020. Augusztus 18.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 7

2020. Augusztus 06.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 6

2020. Augusztus 03.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 5

2020. Július 31.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 4

2020. Július 31.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 3

2020. Július 30.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 2

2020. Július 29.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 1

© 2020 puamagyar.com - csajozás a világban, pua Magyarország, hogyan csajozzunk, történetek, csajok.