Hirdetések


Hogyan kezdjek beszélgetést Tinderen és hogyan folytassam?

2021. Július 10. 983

Törekedjünk az egyszerűségre. Ha minden kötél szakad, úgy döntünk feladjuk a valóságot és az internetes ismerkedést választjuk érdemes nem eldobni a való életből szerzett tapasztalatainkat. A cikk írója nem túl tapasztalt Tinderes, viszont annál több tapasztalata van a valóságból. Feltételezhetjük, hogy ami működik a nyílt utcán az működni fog a Tinderen is. Nézzünk akkor pár gyakorlatiasabb dologot!


Mint ahogyan ez már az előző bejegyzésekből kiderült szeretek az egyszerűségre törekedni. Sokszor azt vettem észre, hogy az életben a túlbonyolított dolgok nem működnek jól és inkább a letisztult, már bevált formák hozzák meg a kívánt eredményt. Nem hinném, hogy ez nagyon másképp lenne a Tinderen sem.


Induljunk ki akkor abból, hogy az utcán hogyan csinálom jelenleg a dolgot és akkor ezt próbáljuk meg átültetni digitális formába. A legelső lépés a köszönés. Ezt nem tudjuk kikerülni. Vicces mert próbálkoztam különböző fordulatokkal ezen társadalmi érintkezések kialakítása során. Elővettem az angol, a francia, az olasz és egyéb más nyelvek köszönési formáit, de most így néhány hónap távlatából visszatekintve mindegyik röhejes volt. Heló, csáó, bonjour, hola és hasonlók. Nekem ezek nem váltak be, persze függ a partnertől is, de én most a sziára szavazok.


A következő akkor tehát a társalgás megkezdése. A való életben, fényes nappal nekem sokkal jobban megy már mint digitális fórumokon, mert van egy kidolgozott metodikán. Ezt érdemes lehet átültetni a Tinderes beszégetésekre, bár nem tudom mennyire lenne sikeres, mert kaptam már teljesen negatív visszajelzést is. Szóval a köszönés után két kérdést szoktam feltenni. Hogy vagy? Mi a helyzet? Nekem ez a két befutó, persze a netes ismerkedős platformokon nem vagyok biztos, hogy ezek jól működnek, mert ezeken teljesen más a társalgás dinamikája. Ezért beszélnék le mindenkit ezen online társkeresők használatáról.


Szóval feltetted a két alap kérdést. Nem bonyolítottad túl a dolgot. Az utcán (vagy a Sparban) ezek nagyon jól működnek, mert már azzal hogy képes voltál odamenni egy lányhoz hatalmas hatást fejtettél ki, és ha nem teljesen selejtes az illető akkor ezt megfelelő módon értékeli is. Elmosolyodik, rendesen válaszol a kérdésre, esetleg ő is megkérdezi hogy vagy. Ilyen esetekben már nagyon könnyű folytatni a beszélgetést, mert csak azzal kapcsolatban kell (vagy lehet) mondani valamit, amit ő mondott. Ezt nem kőbe vésett szabály. Én általában valami teljesen másról kezdek el beszélni, amivel valami humort próbálok belevinni a beszélgetésbe, mert általában amit a lányok mondanak erre a kérdésre az nem vicces. Jól vagyok, és te? Meleg van és hasonlók. Ebből nehéz jó poénokat szülni, szóval szerintem érdemes valami teljesen ortogonálisat mondani, hogy oldjuk az esetlegesen kialakuló feszültséget, így ő is megnyugodhat, nem arra vagy kíváncsi hogy van, hanem itt most kicsit másról lesz szó.


Ha ugyan ez a Tinderen történik, akkor több probléma keletkezik. Egyből. Nyilván elkezdi lapozgatni a képeidet, elkezdi keresgetni a hibáidat, más ráír, felhívja a legjobb barátnője, szóval folyamatos zavaró tényezőknek van kitéve. Gyakran emiatt nem is kapunk választ a Tinderen, és akkor már el is kezdünk gondolkodni, mit csináltunk ugyan rosszul? Semmit. Csak arról feledkeztünk meg, hogy ismerkedni nem az interneten kell, hanem az utcán.


Így tehát kicsit nehéz párhuzamot vonni az online és a való életben való ismerkedés között, de azért próbáljunk meg haladni tovább. Szóval ilyenkor el lehet kezdeni felületes, nem túl mély, mondhatni semmis témákról beszélgetni. Legalább is, ha nem rohan el egyből az illető, akkor én ezt szoktam választani. Nem hatolunk mélyre tehát, megpróbáljuk felmérni a partnert. Ha bolti eladó olyan témát választunk. Ha ügyvéd akkor pedig olyat. Szóval beállítunk egy bizonyos társalgási mélységet, de inkább szórakoztató módon csevegünk mintsem megpróbáljuk megosztani életünk legmélyebb titkait.


Ha egy kicsit elvontabb személyiség vagy ez talán picit nehéz lehet és ennek függvényében tudod belőni a felületes témákra szánt idő hosszát. Jelenleg 5 percben szoktam ezt maximalizálni, de egyéni preferencia függvénye. Ha szeretsz semmitmondó témákról hosszasan beszélni, akkor lehet így is vinni a beszélgetést, azonban ne feledd, ezzel szépen lassan csökkented partnered érdeklődési szintjét.


A Tinder hatalmas veszélye azonban a következő. Nagyon sokat nem tudnak mit kezdeni a boldog békeidőkben rájuk szakadt felesleges(?) idejükkel és emiatt lépnek fel ezen online társkereső platformokra, amelyeket aztán nem is a rendeltetésüknek megfelelően használnak. Ja csak unatkoztam, azért vagyok fenn. Nem hiszem hogy sok férfi lenne fenn csak úgy unatkozásból, ha ezt tennéd, akkor érdemes még egyszer átgondolni, hogy minek is töltötted le az adott alkalmazást és hogy valóban nincs-e értelmesebb dolog az életedben mint ismeretlen emberekkel beszélgetni. Szóval sok olyan felhasználó van, aki pusztán a digitális szemét szaporítása miatt használja mondjuk a Tindert, de hasonló a helyzet az Instagram-al és a Facebook-al is. A match után a cél egy találkozó leszervezése lenne. Gondolom én. Ha match van, akkor pedig kölcsönös szimpátia is van. Gondolom én. Feltételezem ha van szimpátia, akkor nem is kell olyan sokat írni egymásnak. Ennek ellenére kaptam már azt, hogy az írásaimmal nem sikerült meggyőzni a partnert és emiatt nem jön el velem a randira. Na ezt már így nem teljesen értettem, de nyilván ez a platformban rejlő veszély egyike. Ez viszont senkinek nincs jó hatással az önbizalmára. 2-3 ilyen jellegű visszautasítás és már megy is az ember szomorkodni, meg a haverjaival a kocsmába duhajkodni. Mindeközben lehet, hogy egy chat bot-al beszélgettünk, vagy egy olyan társadalmi selejttel, aki éppenséggel nem tud mit kezdeni idejével.


Ha viszont a beszélgetést a valóságban folytattuk le, akkor, mivel a legtöbb nőnek nincs vér a pucájában, legtöbbször nem fogjuk megkapni az arcunkba, hogy sz*rok vagyunk és ez most nem jött össze (persze azért van ilyen is, de ritka). Ha valamilyen okból félrement a próbálkozásunk, az esetek nagy százalékában csak annyit fogunk kapni, hogy nagyon jófej vagy hogy idejöttél, de most nincs kedvem ismerkedni. Magyarul nem a te hibád, velem van a baj. Ez viszont sokkal kevésbé hat az önérzetünkre, mint ha a Tinderen kapnánk folyamatosan az ívet.


Beszélgetést kezdeményezni a Tinderen tehát nem túl nehéz dolog. Egy egyszerű köszönés, majd néhány szimpla kérdés (Hogy vagy? Mi a helyzet? Merre vagy? Mit csinálsz most? stb.) feltevésével el is fog indulni a beszélgetést. Abban az esetben ha a partner is azért van fenn a platformon mint mi. Ha nem, akkor kicsit más a helyzet, de ilyenkor nem tudunk jó kérdést feltenni. Ha sapka van rajtunk az a baj, ha nincs akkor meg az.


Legyen mára elég ennyi és találkozzunk a következő bejegyzésben. Ha érdekelnek még a tapasztalataim, írj rám Viberen vagy Whatsappon: +36 30 83169 72


Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzések


2021. Augusztus 02.

601d379306441568c6b3536f194a5e2a

2021. Július 10.

Hogyan kezdjek beszélgetést Tinderen és hogyan folytassam?

2021. Július 01.

Hogyan ismerkedjünk?

2021. Június 28.

Hol lehet csajozni?

2021. Június 27.

Hogyan csajozzunk?

2021. Április 21.

Nem tudok csajozni

2021. Április 19.

Hogyan kell csajozni?

2021. Április 17.

Hogy kell csajozni?

2020. Október 12.

Budapesti élmények digitális formában

2020. Augusztus 29.

Egy utcalány szavai Budapesten

2020. Augusztus 25.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 8

2020. Augusztus 19.

Hogyan ismerkedjünk cseh lányokkal? Egy komplett útmutató a cseh lányok szívéhez

2020. Augusztus 19.

Külföldön kuplerájba? Angol nyelvlecke férfiaknak

2020. Augusztus 18.

Milyenek az ukrán lányok? Hogyan kell ukrán lányokkal megismerkedni?

2020. Augusztus 18.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 7

2020. Augusztus 06.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 6

2020. Augusztus 03.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 5

2020. Július 31.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 4

2020. Július 31.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 3

2020. Július 30.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 2

2020. Július 29.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 1

© 2020 puamagyar.com - csajozás a világban, pua Magyarország, hogyan csajozzunk, történetek, csajok.